Dilediğimiz kadar dijital hayata müdahil olalım, mimari projeler için ozalit baskı her zaman önemini korumaya devam edecek. Çünkü profesyonel hayatın vazgeçilmez bir unsuru olan ozalit baskı mimarların her zaman ihtiyacı olan bir üründür. Toplantılarda, iş dünyasına dair etkinliklerde, fuarlarda, iş yemeklerinde ve iş dünyasının daha pek çok noktasında ozalit baskı her zaman aktif olarak kullanılır.
Ozalit baskı tekniği yüzeyi ışığa duyarlı kimyasal bir maddeyle kaplı kağıt üzerine, ışık geçirgenliği olan bir katmana hazırlanmış asıl çizimin (belgenin) kuvvetli bir ışık altında gölge görüntüsünün aktarılması işlemidir. Ozalit baskı plan kopyalamada sıklıkla kullanılır.
Ozalit baskı işlemi aydınger kağıdı polyester film gibi saydam bir ortamda oluşturulmuş orijinal çizimler (planlar) ile başlar. Ozalit baskı saydam kalıp, yüzeyi ışığa duyarlı diazonyum tuzu ve azo boyası karışımıyla kaplanmış ozalit baskı kağıdının üzerine serilir.
Sonrasında ozalit baskı ile kopya ve saydam kalıp birbirinden ayrılır ve ozalit baskı kopya son derece alkalin bir ortam olan amonyum hidroksit dumanına (amonyak buharına) maruz bırakılır. Bu alkalin ortamda azo boyası ile gölgede kalan nötrleşmemiş diazonyum tuzu reaksiyona girer. Ozalit baskı reaksiyon sonucunda belli belirsiz sarı beyaz hatlar görünür koyu renkli çizgilere dönüşür. Ozalit baskıda bu koyu renk maviden siyaha kadar çeşitli tonlarda olabilir.
Öncelikle istediğiniz ozalit bask özelliklerini belirlemelisiniz. Ardından sizin için tasarlayacağımız ozalit bask tasarımlarını görmek için bekleyin. Eğer, ozalit bask özelliklerini nasıl belirleyeceğiniz konusunda bilgi almak istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.